Välkommen till Valthornets blogg, här visar vi upp vår verksamhet och meddelar viktig information till vårdnadshavare.
Glöm inte att prenumerera på inläggen så missar du ingen viktig info!

torsdag 7 september 2017

Terminstart på MunstycketNu i början av terminen så har vi varit ute och barnen fann ett stort intresse av att bygga olika sandslott. Ett barn kom en morgon och sa att hon ville göra flaggor till sandslotten. Hon visade sina kompisar hur man gjorde och de satte sig i ateljén och gjorde flera stycken. De ritade en flagga och klippte ut den och använde en glasspinne som flaggstång. Sedan gick vi ut och de byggde nya sandslott, för dem de gjorde föregående dag hade blivit förstörda, och placerade ut flaggorna på slotten.

Vi har delat upp barnen i två grupper. Varje grupp har fått röstat fram gruppens namn. Grupp ett röstade fram namnet Elsagruppen och i grupp två blev namnet Olofgruppen framröstat.

Elsagruppen forskar just nu om tänder. Ett barn hittade en tand (sten som ser ut som en tand) i en vattenpöl i rinken. Barnen började genast gissa från vilket djur eller människa tanden kom ifrån.
Barnen gissade flitigt vilket djur den kom ifrån, mus, hund/katt eller från något barn som varit där och lekt där förut gissade de också på.
När vi var inne nästa dag så tittade vi på bilder på en katt, hund och en mus. Men barnen såg att tanden inte kom ifrån något av dessa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar