Välkommen till Valthornets blogg, här visar vi upp vår verksamhet och meddelar viktig information till vårdnadshavare.
Glöm inte att prenumerera på inläggen så missar du ingen viktig info!

tisdag 13 juni 2017

Munstyckets tema

Vi slutför Munstyckets Ninjatempel


Vi har arbetat med tema Klockaretorpet under hela året. Vi har promenerat och tittat var barnen bor, vilka lekplatser de tycker om samt markerat på vår karta på väggen var barnen bor. Där så kan de se hur långt barnen bor från varandra, vilka som bor nära varandra och vilka som bor lite längre bort.


Under samtal med barnen så fick vi fram deras gemensamma intresse, Ninjor..hur skulle vi få in det i vårt tema. Barnen tittade på kartan och såg inga tempel på den, för Ninjorna bor i tempel berättade de. Då föddes vårt projekt...vi bygger ett tempel.


Vi började att sitta i små grupper och barnen fick komma med idéer om hur templet skulle se ut och hur vi skulle bygga. Det skulle vara nio våningar, det skulle finnas garage, gymnastiksal, pool samt att ninjorna behövde en storbildstv. Ett tv-spel behövdes också. Barnen var koncentrerade och idéerna bara bubblade fram.
Själva Ninjorna använde vi trolldeg och barnen fick välja vilken Ninja de ville göra och sedan måla dem.Barnen fick även tussa en stor Ninja. Vi använde
en overhead som förstorade Ninjan och vi ritade av den på ett stort papper. Ninjan de ville göra hette Kai. De tittade på en bild av Kai och tussade den i dess färger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar