Välkommen till Valthornets blogg, här visar vi upp vår verksamhet och meddelar viktig information till vårdnadshavare.
Glöm inte att prenumerera på inläggen så missar du ingen viktig info!

fredag 11 september 2015

Veckan som gått

Under veckan som gått har vi fortsatt vårt temaarbete med flygplan. Halva gruppen har varit på besök på Norrköpings flygplats (vi som inte åkte förra veckan) och där fick vi se hur det ser ut inne på flygplatsen, i väntsalen och i restsurangen. Vi hade sån tur att ett plan hade blivit försenat, så vi kunde se när det skulle lyfta. De barn som flugit flygplan var väldigt duktiga på att förklara för oss alla hur det går till när man ska flyga, att man måste lämna in sitt bagage, visa sin biljett och vart man får sitta och vänta. 
Vårat byggrum har under veckan förvandlats till en flygplats, först byggde vi en landningsbana och ett bagageband, sen tittade vi på bilder från Norrköpings flygplats och då såg vi att vi saknade ett flygledartorn, så vi byggde till ett. Senare kom det till en parkering och en vänthall, och vi körde truckar med "bagage" som sedan skulle lastas på flygplanen.
I byggrummet har vi påbörjat en processvägg där ni kan följa hela vårt temaarbete, vi vill väldigt gärna att ni kommer in och tittar på vad vi jobbar med och fortsätter att diskutera temat även hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar